S’acosta la verema i la feina al celler s’intensifica. Mentre esperem el moment òptim per collir el raïm, aprofitem el temps per enllestir els preparatius per la verema 2019!

Aquestes són les feines a fer abans de l’entrada del raïm:

Preparar el celler:

Cal que tot estigui a punt, això vol dir ordre i neteja a fons. Són dies en els que ens hem d’equipar amb botes d’aigua perquè normalment acabem xops a l’hora de netejar els dipòsits. Cal també fer inventari i repàs de les bombes de verema, les mànegues i tot el material necessari. Finalment, controlem que la tremuja, desrapadora i premsa estiguin bé, després d’haver estat tant de temps descansant.

limpiando el deposito de vino

Últimes embotellades:

Acabem d’embotellar les últimes ampolles per buidar els dipòsits i que quedin lliures pel vi d’enguany i proveir les botigues de vi! Cal pensar que el vi del 2019 no arribarà fins, com a molt aviat a final, final d’any!

ultimas botellas de vino rosado

Bàscula i màquina de collir:

És important que la maquinària estigui llesta i no hi hagi cap imprevist, per aquest motiu repassem la bàscula (cada cop que entra raïm al celler s’ha de pesar), i comprovem que la màquina de collir estigui en perfecte estat, se li girarà feina les pròximes setmanes!

maquina de vendimiar

Vinya:

És l’hora dels controls de maduració. Cal collir el raïm en el moment òptim de maduració, és a dir quan arribem a l’equilibri entre els àcids i els sucres. L’acidesa ens dona frescor, el sucre ens dona grau alcohòlic: aquest és l’equilibri que busquem i quan arribem a aquest punt… començarà la verema!

mostreig al chenin