La verema ja fa uns dies que ha acabat i el celler va recuperant-se de l’activitat frenètica dels últims mesos. Aquesta tornada a la normalitat ha estat aquest any més bona que mai, i és que ens han arribat molt bones notícies dels nostres vins.

Aquestes bones notícies no són sinó les fantàstiques puntuacions que la Guía Peñín ha atorgat als nostres vins negres Gall Negre i Sonat de l’Ala i al nostre Cava Maria Miralles Brut Nature Reserva. Les puntuacions rebudes són:

 

  • Maria Miralles Brut Nature Reserva: 90 punts
  • Gall Negre: 91 punts
  • Sonat de l’Ala: 90 punts

 

Què és la Guia Peñín?

 

La Guía Peñín és la més gran guia de vins de l’Estat amb més de 12.000 referències de tot tipus de vins, blancs, negres, tranquils, espumosos, etc.

L’equip de la Guía es desplaça a les diferents regions per tastar in situ els vins presentats. Per què? Segons l’equip tècnic de Peñín aquesta manera de procedir respon a dos elements principals:

-Contacte amb el Consell Regulador de cada DO per tal de tenir tota la informació necessària de cada vi, procediments de la verema i climatologia de la regió.

-Possiblitat de tastar els vins juntament amb els altres produïts a la mateixa zona, fet que permet conèixer la “tipicitat” del terrer.

 

Com es realitza el tast?

Segons expliquen en el seu mateix web, el tast te una durada d’entre 1 i 3 minuts. Es tracta de realitzar una anàlisi olfactiva del vi en primer lloc i després tastar-lo en boca. Un cop tastat, s’atorga als vins una puntuació que va del 50 al 100.

 

Com es valoren les puntuacions?

  • 50-59 punts: Vi defectuós. No acceptable i amb greus defectes d’elaboració.
  • 60-69 punts: Vi no recomanable. No acceptable i en el que es poden detectar defectes.
  • 70-79 punts: Vi poc recomanable. Vi amb algun defecte i que no aporta res interessant.
  • 80-84 punts: Vi acceptable. No te defectes però tampoc virtuts.
  • 85-89 punts: Vi molt bo. Aquests vins destaquen pels matisos que adquireixen en l’elaboració o la criança tot i que no per les característiques del terrer.
  • 90-94 punts: Vi excel·lent. Augment de les característiques organolèptiques aportades per l’elaboració, la criança i el terrer.
  • 95-100 punts: Vi excepcional. Vi amb una alta complexitat, ple de registres olfactius i gustatius. Allunyat dels estàndards comercials.

 

Si ens fixem amb les puntuacions assolides pels nostres vins, ens trobem en la categoria de vins excel·lents, en la qual trobem el 38% dels vins tastats per Guía Peñín, sent la categoria que més creixement ha experimentat en els últims anys demostrant el bon nivell de salut del sector vitivinícola.

En aquest sentit estem molt contents de poder defensar vins de gran qualitat com són el Gall Negre i el Sonat de l’Ala, així com el nostre cava Maria Miralles Brut Nature Reserva, vins que expressen l’essència del territori i intenses notes d’aroma i sabor i a la vegada mantenir una filosofia de fer vins per al gaudi de la gent, democratitzar els vins, fer-los assequibles al consumidor.

 

Us animem a tastar-los, així com la resta de la nostra col·lecció. A Ferré i Catasús seguirem treballant per mantenir i millorar la qualitat dels nostres vins i contribuir a estendre la cultura del vi al territori, fidels al nostre pensament, el millor vi és el que a tu t’agrada.