Aquest dimarts dia 3 de desembre se celebra el dia Internacional de la Discapacitat i aprofitant l’efemèride volem posar de relleu la gran tasca que realitza una associació de sobres coneguda a l’Alt Penedès, estem parlant d’Univers Penedès.

 

Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que es dedica al lleure per a persones amb diversitat funcional. Es va formar l’any 2002 – 2003 gràcies a la unió d’una colla de pares i mares interessades en crear un espai d’oci i amb un ambient familiar i de grup. Per establir aquesta associació es va treballar amb persones especialitzades en la diversitat funcional per tal de vetllar i cobrir les seves necessitats i interessos.
Univers Penedès obre les portes a totes les persones amb diversitat funcional de l’Alt Penedès, amb la finalitat d’oferir un espai de trobada amb companys/es i amics/gues perquè puguin intercanviar converses, somriures, interessos i amistats a través d’activitats lúdiques adaptades a les seves necessitats, preferències i inquietuds.

Enganxem etiquetes

 

L’objectiu primordial és vetllar per la inclusió de totes les persones que presenten un tipus de diversitat funcional, psíquica i/o física. Oferint un temps d’oci de qualitat on poder gaudir del que consideren imprescindible, un lleure desitjat.

 

Les activitats que es duen a terme s’adapten a les necessitats educatives especials dels usuaris, centrant-se en la sensibilització i la potenciació de la inclusió social. Univers participa en actes socials, festes tradicionals i col·labora amb altres entitats i associacions, per aconseguir fomentar l’intercanvi de coneixements, sensacions i emoció.

 

 

 

Univers és un grup heterogeni i molt cohesionat d’unes 4 persones d’entre 20 i 70 anys. La Junta directiva de l’associació s’encarrega del seu bon funcionament i es dediquen a gestionar, coordinar i organitzar els serveis de l’associació i les seves propostes. A més, compta amb un grup de voluntàries que donen suport a la tasca de monitoratge participant de les activitats lúdiques.

 

Dins de les activitats que ofereix Univers Penedès pels seus usuaris podem trobar: excursions trimestrals de tot el dia, colònies, activitats setmanals i una de molt especial que aquests dies estan preparant… el carnaval.

 

feina feta!

I per tal de que totes aquestes activitats es puguin realitzar es necessita, és clar, finançament. Aquí és on Ferré i Catasús vol aportar el seu granet de sorra, i ho fem a través dels vins solidaris Atrapaestels i Pescallunes, que destinen part de la seva recaptació a Univers Penedès.

 

contentes!

 

Mentres que el Pescallunes era ja un vi que formava part de la col·lecció de Ferré i Catasús, l’Atrapaestels es va formar expressament per Univers Penedès. Per fer-lo, es va buscar l’ajuda dels usuaris de l’associació per tal de que pensessin un nom ben original que, al mateix temps, tingués connexió amb la seva parella, el Pescallunes. Així és com va sorgir el nom de l’Atrapaestels.

 

 

pescallunes vi solidari

Pescallunes

atrapaestels vi solidari

Atrapaestels

 

Per dissenyar l’etiqueta, vam comptar amb la creativitat dels alumnes de l’escola d’art Arsenal de Vilafranca, que van participar en un concurs per escollir l’etiqueta del nou vi solidari. La guanyadora va ser la dissenyada per Gerard  Nieto.

 

contraetiqueta Atrapaestels

contraetiqueta Atrapaeste

etiqueta Atrapaestels

etiqueta Atrapaestels

 

Per tal de que els usuaris d’ Univers Penedès es puguin sentir més partícips dels vins solidaris, els hi hem demanat ajuda a l’hora d’etiquetar algunes ampolles per la campanya de Nadal. Va ser una experiència total, ja que des de que vam arribar al local on es reuneixen per assajar els balls de carnaval, la predisposició i l’alegria per part dels usuaris va ser total. La il·lusió i les ganes de col·laborar, tant dels usuaris com de les seves monitores va ser absoluta i és una experiència que sens dubte repetirem.

 

univers penedès

màxima concentració…

I què volem dir amb tot això? Doncs que dins del frenesí de compres nadalenques, si voleu tenir a casa un bon vi per Nadal, però alhora teniu inquietuds socials, busqueu i compreu l’Atrapaestels i el Pescallunes. Anem sumant petites accions que facin possible que les activitats que relitzi Univers Penedès de cara l’any que ve siguin encara millors que aquest any.

 

Fes un Nadal Solidari!

Univers Penedès

Univers Penedès